Nico Van de Venne-048-2.jpg

Mijn waarom:

Als ik mijn mind en soul instel op het beantwoorden van deze cruciale vraag, sta ik stil. Initieel komen logische antwoorden naar boven zoals “mensen helpen”, “mijn ervaringen delen”. Maar in essentie moet ik enkele Jaren teruggaan naar een moment van noodzaak, een moment van besef en inzicht.

Al een tijd was ik bezig met een leegte te vullen. Mijn tijd aan vullen met TV, gamen en andere activiteiten. Om het te omschrijven in één woord: ”vluchten”.

De realiteit was zo hard en angstaanjagend dat ik weg liep naar verslavingen of lege activiteiten, nutteloos.

Tot op de dag dat ik me omdraaide en eens goed in de Spiegel keek. Maar dan wel eens heel goed keek en de vraag uit het niets verscheen: “Is dit wat ik wil, wat ik wil nalaten?”

Als kind van de Start Trek generatie, was dit een vraag dat ik heel goed erkende.

“Het universum, de laatste grens, dit zijn de reizen van het sterrenschip Enterprise,…” De bekende intro woorden galmende door mijn hoofd. Maar ik heb geen ruimteschip. En wat betekenen die woorden, voor mij?

Daar komen twee antwoorden voor naar boven. Space, of het universum, is niet daarbuiten, maar binnenin. The voyages of reizen, zijn de wegen en reizen naar het zelf.

Met deze inzichten en antwoorden, startte ik een zoektocht naar wat ik zelf wil. Daar komen enkele fundamenten die ik wilde delen met anderen;

  • Niemand zal het voor jouw doen. Je leven is het jouwe dus neem actie en leef dan ook jouw leven.

  • Iedereen die je ontmoet is een deel van jezelf, een reflectie, dus hoe beter kan jij jezelf helpen dan door anderen vooruit te helpen.

Daaruit komt mijn drijfveer om zoveel mogelijk mensen, toch één voor één, te helpen om het meeste te halen uit hun leven. Niet door het allemaal voor hun te doen, maar eerder door klankbord of spiegel te zijn. 

Daarnaast is mijn spirituele aanpak en kennis het unieke aan mijn verhaal. Aan de ene kant de “Vulcan” logica net als in Star Trek waar Spock in uitblinkt(e), en aan de andere kant de menselijke emotie, intuïtie, spiritualiteit.

Een combinatie van verschillende werelden die voor velen meer antwoorden brengen dan initieel gedacht en de balans doen tippen naar een vruchtbaar en gelukkig leven.

En is dat niet wat we allemaal willen? Gelukkig zijn, voldoening of purpose hebben. Leg daar nog een laag nalatenschap over en je kan elke zelfhulp goeroe een poepje laten ruiken en echt iets maken van je leven.

Daarom doe ik wat ik doe, met liefde, passie en sterkte gaan we samen vooruit.

Liefde, Licht, inspiratie en dankbaarheid,

Nico Van de Venne

Bliekstraat, 17, 9220 Hamme

©2020 by Feniks Coaching