Getuigenis van D.

 

Ik sukkelde al meer dan een jaar met extreme vermoeidheid en negatieve gevoelens. Ik dacht dat dit gewoon een “fase” was door een combinatie van druk werk en jonge kids. Helaas bleek deze gedachte onjuist en heb ik na druk van de familie en dokter moeten toegeven dat ik in een burnout beland was.

Na wat weken rust kreeg ik weer wat energie en was vastberaden te leren van deze ervaring in de hoop het niet meer mee te maken. Naast andere begeleiding heb ik besloten loopbaanbegeleiding op te starten omdat ik het gevoel had dat ook mijn werk had bijgedragen tot mijn situatie. Ik begreep echter initieel niet hoe. Ik had een job die veel flexibiliteit vroeg maar zeker ook terug gaf, een begrijpende baas, ... wat was het probleem?

 

Eerst was er een initieel telefoongesprek met Nico. Dat was uitstekend want je voelt direct of er een klik mogelijk is of niet. Dat is belangrijk want (goede) loopbaan begeleiding kan confronterend zijn en hoe opener je bent en hoe beter de match, hoe sneller je geholpen kan worden. Aan de telefoon wordt ook kort al even over de verwachtingen afgestemd, en zeker in een periode waar je energie nog wat zoek is, is zo een gesprek heel laagdrempelig.

Zoals Nico me heel veel zal zeggen, “Grote veranderingen komen in kleine doenbare stappen”, dit was een eerste stap.

 

Bij het eerste gesprek zat de klik met Nico direct goed. Je merkt snel dat hij mensen goed aanvoelt. Hij doet het denken niet voor jou maar stelt de juiste vragen om jou te doen nadenken en tot de oplossing te komen die je zoekt. Dat kan zoals al vermeld heel confronterend zijn, maar als je er voor open staat, maak je snel enorme vooruitgang. Meestal heb je al oplossingen maar kan je ze niet goed verwoorden of lijken die onoverkomelijk moeilijk of van zo een kaliber dat je er niet snel het initiatief zal voor nemen. Nico zal je helpen nadenken hoe je die grote stap in veel kleinere stappen kan opdelen die veel makkelijker te nemen zijn, zodat je langzaam naar je oplossing toegroeit ipv je er naartoe te forceren.

 

In mijn specifieke geval kwamen we er al snel tezamen achter dat mijn balans van energie geven en energie terug krijgen bij mijn hoofdjob niet goed zat. Ik heb een creatieve "doen" mentaliteit en zit met een hoofdjob die hoofdzakelijk administratief werk is. Geen creativiteit, soms weinig tot geen tastbaar resultaat op het einde van de dag. Niet dat ik de job niet graag deed, maar energie haalde ik er inderdaad niet uit, integendeel. Dat uitte zich in gekke en uitgebreide knutsel & bouw projecten in mijn vrije tijd waar ik wel veel energie uit haalde. Dus eigenlijk wist/deed ik al mijn eigen oplossing, maar ik was zo geforceerd op zoek naar die positieve energie dat het teveel was bovenop alles. Dus we hadden in één sessie mijn hoofdprobleem gevonden en zeer duidelijk gedefinieerd.

 

De volgende sessies werkten we aan verschillende oplossingen over hoe we mijn energie balans konden herstellen en kwamen we uiteindelijk bij het idee mijn hoofdjob voorlopig 4/5de te doen en de vrije tijd te gebruiken om mijn hobby te commercialiseren. Zo kreeg ik meer tijd voor datgene te doen dat ik graag deed en nog meer energie daar het echt nuttig kon worden.

Dat leek me eerst een enorme onoverkomelijke uitdaging, maar door het op te breken in kleinere stappen ging alles vanzelf. Ik vond het na een tijdje zelfs een fantastisch idee om een voorheen “financieel nutteloze” bezigheid te kunnen uitwerken tot iets dat ook geld in het laatje kon brengen en dat door iets te doen dat ik echt leuk vond.

Door ook mijn hoofdjob te beginnen bekijken als een stabiele inkomst voor mijn gezin en niets meer kon ik er ook veel meer vrede mee nemen.

Nico heeft me ook helpen nadenken over mijn interesses en hoe die duidelijk te verwoorden. Dat helpt me nu enorm in het zoeken naar een hoofdjob die niet alleen financiële stabiliteit geeft maar ook een betere energie balans.

 

Enkele maanden verder voel ik me goed en ben ik die burnout eigenlijk dankbaar. Ik heb weer stress leren voelen, mezelf en mijn grenzen veel beter leren kennen en veel meer van alles leren genieten.

Zelfs na de sessies is Nico erg behulpzaam en aarzelt niet om bvb zijn uitgebreid netwerk aan te grijpen om je te helpen zoeken of je nieuwe zaak wat in de aandacht te brengen.

Dimitri Verspecht | Solution & Pricing manager

Na begin juni 2018 via JCI Dendermonde te hebben kennis gemaakt met loopbaancoaching, heb ik besloten om een traject van coaching op te starten, samen met Nico. Ik zat volledig vastgeroest in mijn job en had aan het einde van de dag geen energie meer over om nog andere dingen te ondernemen na mijn werkdag.

Via de 4 sessies samen met Nico heb ik enerzijds dingen bevestigd gekregen die ik eigenlijk wel al wist over mezelf, maar anderzijds heeft hij dingen uit me gehaald die eerder onderhuids zaten: wat drijft je, wat geeft je energie, waar wil je naartoe, wat maakt je gelukkig in je werk ?

Nico is geen psycholoog, oordeelt niet, maar stelt de juiste vragen om je zélf te doen nadenken over waar je naartoe wil en wat er “mis” is met wat je momenteel onderneemt in je professioneel leven.

Aan het einde van het traject maak je zélf, aan de hand van de technieken en inzichten die je van Nico kreeg een overzicht van activiteiten, situaties, omgevingen, die je gelukkig kunnen maken in je professionele leven.

En zoals Nico me altijd heeft gezegd: het is jij die het zelf doet én beslist wat je er mee doet ! En dat heb ik dan ook gedaan.


In mijn geval heeft Nico zijn coaching me overtuigd om na meer dan 20 jaar bank- en verzekeringswezen weer de stap te zetten naar de non-profit sector, een sector waar ik ooit ben begonnen en verlaten heb omwille van… de verkeerde drijfveren.


Tussen de sessies door is Nico ook beschikbaar zodat je je bevindingen kan ventileren, en krijg je ook feedback.


Ik heb de eerste week bij mijn nieuwe werkgever achter de rug en voel me energieker dan ooit, helemaal klaar om ervoor te gaan, ook na de werkuren in mijn gezin en hobbies. Uiteraard hou ik Nico op de hoogte over hoe het verloopt…hij is daar immers als mens in geïnteresseerd.


Dank je, Nico !

https://www.linkedin.com/in/luc-klinckaert/ 

Luc Klinckaert | Project Manager

Nico werd me aangeraden via Wim Annerel. Ik ben Nico dankbaar voor zijn begeleiding en hulp in het groeiproces dat ik doormaak(te). Hij weet dankzij de juiste klemtonen de vinger op de wonde te leggen en een persoon voorbij zijn angsten en overtuigingen te brengen. Geloof bouw je op door congruent te handelen. Ethiek en vertrouwen. 2 kernwaarden in mijn eigen bedrijf die ik heel hard apprecieer in mensen als Nico.

Jo Volckaert, Businessmentor | Brand Ambassador

Hoofdkantoor, Bliekstraat, 17, 9220 Hamme
tijdelijke kantoren te;

Aalst, Gent, Antwerp, Meise

©2020 by Feniks Coaching