Wat zit er in & Getuigenis workshop: Choose the G.R.I.T. L.I.F.E

Review Workshop Choose the G.R.I.T. L.I.F.E.

 

Deze workshop heeft me veel gebracht. Vele vragen waren kort, krachtig en heel efficiënt. Door met de andere deelnemers in de vragen te duiken heb ik meer inzicht gekregen in mijn denken, voelen en doen. Het heeft mijn leven verruimd, mij inspiratie en inzichten gegeven. Het ontdekken van mijn WHY als ondernemer vond ik altijd heel moeilijk. Tijdens deze workshop heb ik hier duidelijkheid en een concreet beeld van gekregen. 

 

Nico Van de Venne is een unieke trainer. Hij geeft zijn workshops met veel humor zodat het makkelijker is om al die toch wel zware materie op te nemen. Ondanks dat deze workshop in groep werd gegeven nam hij voldoende tijd om me persoonlijk te begeleiden. Dit maakt dat mijn uitgestelde ideeën tot een resultaat zijn gekomen. Zelf tot zo een resultaat dat mijn nieuwe workshop "Vrouwen aan tafel" op 2 dagen volzet was.

 

Via deze weg wil ik Nico bedanken. Deze "Boost" had ik als persoon en ondernemer nodig. Ook heb ik hier geweldige contacten aan overgehouden.

 

Bedankt!

Nathalie Van Ounsen | Eigenkracht

https://coachingpraktijkeigenkracht.nl/

nathalie@coachingpraktijkeigenkracht.nl

Review Workshop Choose the G.R.I.T. L.I.F.E.

De 4 workshops zijn opgebouwd rond 4 acroniemen die je laten stilstaan bij jezelf. Zodat je beter kan voelen wat je hart wil en je weer verder kan met wat er voor jou echt toe doet.

Tegelijk word je 4 weken lang geïnspireerd door de andere deelnemers en hun antwoorden, reacties en inzichten. En door Nico natuurlijk. Hij weet ook vanaf de eerste seconde een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt en je je kwetsbaarheid kan en mag tonen. Waarin er ruimte is voor een lach en een traan.

Daarom kan ik deze workshopreeks alleen maar aanraden. Om te verbinden met jezelf en met nieuwe vrienden. En omdat elk van ons zich de tijd mag gunnen om even stil te staan bij zijn/haar diepste dromen, groot of klein. Want dat brengt je zoveel verder op je eigen unieke pad.

 

Annick | Letters & Pixels
annick@lettersandpixels.be
https://www.lettersandpixels.be/

Getuigenis training

Wat moet ik mij in Gods naam voorstellen bij een tijdsreiziger ?


Na een interessante 1 op 1 met veel concrete vragen, over wat hij wel en niet doet, zag ik een opportuniteit om beroep te doen op de diensten van Nico:

Hij zou ons inwijden in de geheimen van het organiseren van online meetings en videocalling.
Op eerste zicht allemaal niet zo moeilijk, kan je best zelf ( net zoals je huis isoleren, je auto wassen, …)

 

Maar dat introduceren, van op afstand, bij een team van 10 mensen die niet allemaal even goed thuis zijn in die materie -> dat is andere koek.
Vanuit mijn principe : Wat iemand anders beter kan, besteed je beter uit? Het is dan hoogstwaarschijnlijk beter en sneller gedaan en je hebt zelf tijd over om andere dingen te doen.
Dat heeft Nico méér dan voortreffelijk gedaan : elke medewerker werd individueel gecontacteerd om ze bij te staan om de nodige voorbereidingen te treffen. Vorige week hebben we onder begeleiding van Nico onze eerste online meeting gehad.
De weerstand waarvan ik schrik had, was totaal niet meer aanwezig. Ik kreeg enthousiaste opmerkingen als …. mmmmm…. Eigenlijk a piece op cake.

 

Nico, bedankt om onze coach te zijn en mij te ontzorgen van iets waar ik zelf tegen op zag. In al dat thuiswerken zorgt dit voor een groot verschil.
Ik ben er van overtuigd dat jij nog veel in je mars hebt en hoop dat je er in slaagt om nog vele andere mensen daarvan te overtuigen.
Top !


Gunther Stevelinck | Zaakvoerder Assutron

<== Nog meer over de inhoud

Getuigenis Coaching

Getuigenis van D.

 

Ik sukkelde al meer dan een jaar met extreme vermoeidheid en negatieve gevoelens. Ik dacht dat dit gewoon een “fase” was door een combinatie van druk werk en jonge kids. Helaas bleek deze gedachte onjuist en heb ik na druk van de familie en dokter moeten toegeven dat ik in een burnout beland was.

Na wat weken rust kreeg ik weer wat energie en was vastberaden te leren van deze ervaring in de hoop het niet meer mee te maken. Naast andere begeleiding heb ik besloten loopbaanbegeleiding op te starten omdat ik het gevoel had dat ook mijn werk had bijgedragen tot mijn situatie. Ik begreep echter initieel niet hoe. Ik had een job die veel flexibiliteit vroeg maar zeker ook terug gaf, een begrijpende baas, ... wat was het probleem?

 

Eerst was er een initieel telefoongesprek met Nico. Dat was uitstekend want je voelt direct of er een klik mogelijk is of niet. Dat is belangrijk want (goede) loopbaan begeleiding kan confronterend zijn en hoe opener je bent en hoe beter de match, hoe sneller je geholpen kan worden. Aan de telefoon wordt ook kort al even over de verwachtingen afgestemd, en zeker in een periode waar je energie nog wat zoek is, is zo een gesprek heel laagdrempelig.

Zoals Nico me heel veel zal zeggen, “Grote veranderingen komen in kleine doenbare stappen”, dit was een eerste stap.

 

Bij het eerste gesprek zat de klik met Nico direct goed. Je merkt snel dat hij mensen goed aanvoelt. Hij doet het denken niet voor jou maar stelt de juiste vragen om jou te doen nadenken en tot de oplossing te komen die je zoekt. Dat kan zoals al vermeld heel confronterend zijn, maar als je er voor open staat, maak je snel enorme vooruitgang. Meestal heb je al oplossingen maar kan je ze niet goed verwoorden of lijken die onoverkomelijk moeilijk of van zo een kaliber dat je er niet snel het initiatief zal voor nemen. Nico zal je helpen nadenken hoe je die grote stap in veel kleinere stappen kan opdelen die veel makkelijker te nemen zijn, zodat je langzaam naar je oplossing toegroeit ipv je er naartoe te forceren.

 

In mijn specifieke geval kwamen we er al snel tezamen achter dat mijn balans van energie geven en energie terug krijgen bij mijn hoofdjob niet goed zat. Ik heb een creatieve "doen" mentaliteit en zit met een hoofdjob die hoofdzakelijk administratief werk is. Geen creativiteit, soms weinig tot geen tastbaar resultaat op het einde van de dag. Niet dat ik de job niet graag deed, maar energie haalde ik er inderdaad niet uit, integendeel. Dat uitte zich in gekke en uitgebreide knutsel & bouw projecten in mijn vrije tijd waar ik wel veel energie uit haalde. Dus eigenlijk wist/deed ik al mijn eigen oplossing, maar ik was zo geforceerd op zoek naar die positieve energie dat het teveel was bovenop alles. Dus we hadden in één sessie mijn hoofdprobleem gevonden en zeer duidelijk gedefinieerd.

 

De volgende sessies werkten we aan verschillende oplossingen over hoe we mijn energie balans konden herstellen en kwamen we uiteindelijk bij het idee mijn hoofdjob voorlopig 4/5de te doen en de vrije tijd te gebruiken om mijn hobby te commercialiseren. Zo kreeg ik meer tijd voor datgene te doen dat ik graag deed en nog meer energie daar het echt nuttig kon worden.

Dat leek me eerst een enorme onoverkomelijke uitdaging, maar door het op te breken in kleinere stappen ging alles vanzelf. Ik vond het na een tijdje zelfs een fantastisch idee om een voorheen “financieel nutteloze” bezigheid te kunnen uitwerken tot iets dat ook geld in het laatje kon brengen en dat door iets te doen dat ik echt leuk vond.

Door ook mijn hoofdjob te beginnen bekijken als een stabiele inkomst voor mijn gezin en niets meer kon ik er ook veel meer vrede mee nemen.

Nico heeft me ook helpen nadenken over mijn interesses en hoe die duidelijk te verwoorden. Dat helpt me nu enorm in het zoeken naar een hoofdjob die niet alleen financiële stabiliteit geeft maar ook een betere energie balans.

 

Enkele maanden verder voel ik me goed en ben ik die burnout eigenlijk dankbaar. Ik heb weer stress leren voelen, mezelf en mijn grenzen veel beter leren kennen en veel meer van alles leren genieten.

Zelfs na de sessies is Nico erg behulpzaam en aarzelt niet om bvb zijn uitgebreid netwerk aan te grijpen om je te helpen zoeken of je nieuwe zaak wat in de aandacht te brengen.

Dimitri Verspecht | Solution & Pricing manager

Na begin juni 2018 via JCI Dendermonde te hebben kennis gemaakt met loopbaancoaching, heb ik besloten om een traject van coaching op te starten, samen met Nico. Ik zat volledig vastgeroest in mijn job en had aan het einde van de dag geen energie meer over om nog andere dingen te ondernemen na mijn werkdag.

Via de 4 sessies samen met Nico heb ik enerzijds dingen bevestigd gekregen die ik eigenlijk wel al wist over mezelf, maar anderzijds heeft hij dingen uit me gehaald die eerder onderhuids zaten: wat drijft je, wat geeft je energie, waar wil je naartoe, wat maakt je gelukkig in je werk ?

Nico is geen psycholoog, oordeelt niet, maar stelt de juiste vragen om je zélf te doen nadenken over waar je naartoe wil en wat er “mis” is met wat je momenteel onderneemt in je professioneel leven.

Aan het einde van het traject maak je zélf, aan de hand van de technieken en inzichten die je van Nico kreeg een overzicht van activiteiten, situaties, omgevingen, die je gelukkig kunnen maken in je professionele leven.

En zoals Nico me altijd heeft gezegd: het is jij die het zelf doet én beslist wat je er mee doet ! En dat heb ik dan ook gedaan.

 

In mijn geval heeft Nico zijn coaching me overtuigd om na meer dan 20 jaar bank- en verzekeringswezen weer de stap te zetten naar de non-profit sector, een sector waar ik ooit ben begonnen en verlaten heb omwille van… de verkeerde drijfveren.

 

Tussen de sessies door is Nico ook beschikbaar zodat je je bevindingen kan ventileren, en krijg je ook feedback.

 

Ik heb de eerste week bij mijn nieuwe werkgever achter de rug en voel me energieker dan ooit, helemaal klaar om ervoor te gaan, ook na de werkuren in mijn gezin en hobbies. Uiteraard hou ik Nico op de hoogte over hoe het verloopt…hij is daar immers als mens in geïnteresseerd.

 

Dank je, Nico !

https://www.linkedin.com/in/luc-klinckaert/ 

Luc Klinckaert | Project Manager

Voor degene die in hun carrière op en draai punt zijn, in een situatie waar dat u van richting zou willen veranderen, is er een oplossing.

Tot zeer kort was ik in een situatie waar ik naar en nieuwe opportuniteit op zoek was maar wist niet hoe ik er moest geraken. Iedere persoon heeft een heleboel vaardigheden en talenten. Soms zijn er kwaliteiten die je bezit die je niet genoeg laat uitbloeien. 

Ik raad jullie om een loopbaan begeleiding te volgen met Nico Vandevenne, een zeer gemotiveerde business coach. Gedurende mijn sessies heb ik met de hulp van Nico Vandevenne een paar van mijn talenten herontdekt.  

Met zijn hulp kunnen jullie er ook geraken.

 

Geen twijfel, Go for it.. 

Michel Steigrad | Ondernemer Diamant sector

Bliekstraat, 17, 9220 Hamme

©2020 by Feniks Coaching